BANDUNG - Twee Nederlanders zijn vrijdagmorgen om het leven gekomen door het busongeval in de buurt van Bandung op het Indonesische eiland Java.

Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Het gaat om een man en een vrouw. In de bus zaten 14 mensen: 11 Nederlanders, een Belg, een Japanner en een Indonesische gids.

Een vertegenwoordiger van reisorganisatie NRV en een hulpverleningsteam van SOS International zijn vrijdag vanuit Nederland naar Indonesië vertrokken om de slachtoffers te ondersteunen. Verwacht wordt dat ze eind zaterdagmiddag (Nederlandse tijd) aankomen.

Hulpverleners

Het gaat onder anderen om twee hulpverleners en een verpleegkundige. Behalve de betrokkenen bijstaan, zullen zij inventariseren wie wanneer naar Nederland kan worden vervoerd. Ook medewerkers van de Nederlandse ambassade zijn op weg zijn naar het ongeval.

Volgens de reisorganisatie vond het ongeval plaats in een moeilijk bereikbaar gebied.

Het gezelschap was nog maar net aan zijn vakantie begonnen, zo meldde de reisorganisatie NRV. Op 4 oktober waren de toeristen uit Nederland vertrokken voor een rondreis die zou eindigen op Bali. Volgens de zegsvrouw gaat het om een gemêleerd gezelschap en was het geen speciale reis voor een bepaalde groep.