MIDDELBURG - De drie verdachten die donderdag zijn aangehouden in het onderzoek naar de explosie in Ritthem, blijven vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Middelburg vrijdag laten weten.

Het OM beslist volgende week of de drie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de inbewaringstelling van maximaal 2 weken. De verdachten zijn een 20-jarige man en zijn ouders, een man van 59 jaar en een vrouw van 50 jaar. Ze komen allen uit Oost-Souburg.

De zoon wordt verdacht van het vervaardigen van een explosief en het tot ontploffing brengen daarvan. De ouders worden ervan verdacht hierbij betrokken te zijn geweest.

Controle

De politie hield de verdachten donderdag aan, waarna een team van explosievenexperts de woning verkende en controleerde op explosieven.

In de woning zijn geen explosieven aangetroffen. De woning is vrijdag verder doorzocht op bewijsmateriaal. Ook zijn twee auto's van het gezin in beslag genomen voor onderzoek.

Uitspraken

Het OM wil in het belang van het onderzoek nog geen uitspraken doen over welk explosief materiaal precies is gebruikt voor het opblazen van de caisson op het strand van Ritthem.

De caisson werd met een zeer zwaar explosief tot ontploffing gebracht. De explosie sloeg een krater van 3 meter doorsnee. Van de caisson was weinig meer over. De knal was in de wijde omtrek te horen.