AMSTERDAM - Een politiebureau aan de Kabelweg in Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag bestookt met brandende voorwerpen.

Op de website Indymedia wordt de aanval opgeëist en duidelijk gemaakt dat meerdere politieauto's in vlammen zijn opgegaan. Er zouden molotovcocktails over het hek op het parkeerdek zijn gegooid.

De politie laat via een woordvoerder weten dat slechts één voertuig beschadigd is geraakt. Het gebouw is niet geraakt en er raakte ook niemand gewond.

In het kader van het onderzoek spreekt de politie van brandende voorwerpen en de bewering dat er gebruik is gemaakt van molotovcocktails wordt noch bevestigd, noch ontkend.

Gevangenen

Op Indymedia valt te lezen dat de actie wordt opgedragen aan alle gevangenen wereldwijd, met of zonder papieren. Dat verwijst mogelijk naar de demonstratie van zaterdag tegen het kraakverbod.

De politie arresteerde in totaal 17 krakers, waarvan er drie langer vast werden gehouden omdat ze geen papieren bij zich droegen. Omdat ze hun identiteit niet wilden prijsgeven werden ze overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

De politie heeft de zaak in onderzoek.