BREUKELEN - Bij een brand in Schiedam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een aantal mensen gewond geraakt. Een van hen is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Ook in Breukelen vielen gewonden bij een brand.

De brand in Schiedam woedde korte tijd op de zesde verdieping van een flat aan het Heijermansplein. Na een kwartier was de brand geblust. Een 79-jarige bewoner raakte ernstig gewond.

Twee agenten die hulp verleenden, moesten vanwege ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. Ook drie ambulancemedewerkers moesten in het ziekenhuis worden behandeld. Tien andere bewoners konden ter plaatse worden geholpen.

De politie sluit uit dat de brand is aangestoken. Onderzoek moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is.

Breukelen

In Breukelen zijn volgens een woordvoerder 22 mensen opgevangen in een nabijgelegen zwembad. Van hen hebben enkele personen in meer of mindere mate rook ingeademd, maar hoeven niet naar het ziekenhuis voor behandeling.

Twee kelderboxen onder een flat stonden in brand en daarbij kwam veel rook vrij. Inmiddels is de brand geblust.

Overlast

De meeste mensen die in het zwembad waren opgevangen, kunnen weer naar huis. De bewoners van drie woningen zullen daar een dag op moeten wachten, aangezien er lichte schade en overlast door een beschadigd riool is.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Zuid-Beijerland

Bij een brand in het Zuid-Hollandse Zuid-Beijerland vielen geen gewonden. Een blikseminslag heeft daar een schuur van een boerderij in de as gelegd.

De schuur met een rieten dak is volledig afgebrand en ingestort. De brandweer probeert het aanpalende woongedeelte te redden. De bewoners, die door de buren werden gewaarschuwd, zijn ongedeerd.

In de schuur, van ongeveer 30 bij 15 meter, stonden geen gevaarlijke stoffen opgeslagen.

Gewonden bij brand Schiedam