AMSTERDAM - Door een aanrijding op de A1 bij het Overijsselse Rijssen zijn woensdag op die weg een lange files ontstaan. Bij het ongeluk waren vier voertuigen betrokken.

De snelweg is tussen Markelo en Rijssen in beide richtingen afgesloten. Dat meldt een woordvoerder van de politie Twente.

De zegsvrouw spreekt van een chaotische situatie op de weg en adviseert automobilisten de aanwijzingingen van hulpdiensten af te wachten. De ANWB verwacht dat de weg pas woensdagavond om 21.00 uur weer volledig wordt vrijgegeven.

Bij het ongeluk zijn drie vrachtwagens en een personenauto betrokken, alle voertuigen zijn volledig uitgebrand. De brand is inmiddels meester en er is volgens de politie geen sprake van het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Wel zijn er tijdens de brand enkele kleine explosies te horen geweest, vermoedelijk het klappen van de banden.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Omstanders melden aan RTV Oost dat het mis ging toen een van de vrachtwagens tegen een op de vluchtstrook geparkeerde wagen aanreed.

De bestuurders van de vier voertuigen zijn allen lichtgewond geraakt, twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Er waren geen bijrijders.

Volg het actuele filenieuws op NU.nl/verkeer

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive

Gewonden en verkeerschaos op A1