AMSTERDAM - De Nationale Recherche heeft dinsdag zeven mannen en drie vrouwen aangehouden vanwege afpersing en het witwassen van crimineel geld.

Circa 250 rechercheurs doorzochten 21 woningen en twee bedrijven. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

Onder de verdachten bevinden zich het prominente lid van de Hells Angels, Harrie Stoeltie. Ook Donald G., die contacten onderhield met de geliquideerde 'topcrimineel' Stanley Hillis is aangehouden. Dat bevestigde hun advocaat Bram Moszkowicz eerder dinsdag.

Beslag gelegd

De doorzoekingen vonden plaats in Almere, Nieuw Buinen, Landsmeer, Amsterdam, Den Haag, Purmerend, Aalsmeer, Lijnden, Zaandam en Terwolde. Daarbij werd beslag gelegd op 4 woningen, een vakantiehuisje, 12 personenauto's, een motorfiets, 3 scooters en een tractor. De politie legde ook beslag op 2 vuurwapens met munitie.

Ook namen de rechercheurs administratie en boekhoudingen mee. Tevens werd beslag gelegd op 25 bankrekeningen, een grote hoeveelheid antiek, horloges, sieraden, tassen en huisraad.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Aanhouding Hells Angel