ARNHEM - In hoger beroep heeft verdachte Marcel B. (50) uit Hellevoetsluis dinsdag zijn ontkennende scenario herhaald over de dubbele gruwelmoord met brand in Hurwenen (Gelderland), september 2008.

Een 52-jarige zakenrelatie van B. en diens 23-jarige zoon werden toen in hun huis gekneveld en doodgeschoten. De zoon en de woning werden in brand gestoken.

B. zei het hof in Arnhem dat Marokkanen hem ervoor laten opdraaien. Zoon en medeverdachte Mark (23) zweeg niet langer en zei dat hij ook in Hurwenen was.

Mark rept met geen woord over Marokkanen die zijn vader dwongen om geld te gaan lenen in Hurwenen. Wel zegt hij dat het nooit de bedoeling was dat er mensen omkwamen.

Bevestigen

Het hof hoorde vanmiddag de ex-vrouw van Marcel die zijn scenario bevestigde. En een getuige die eerder zei dat de familie B. een verhaal afstemde, maar dat verhaal later onderschreef. Deze getuige kreeg eerder bij de rechtbank toevallen en kan het zich nu niet meer herinneren.

De rechtbank veroordeelde Marcel en Mark tot 30 jaar cel in 2010. Volgens de rechtbank vermoordden zij de slachtoffers bij een poging veel geld buit te maken.