CUIJK - In de Maas bij Cuijk is dinsdag een vierde slachtoffer van de aanvaring tussen een speedboot en een vrachtschip uit het water gehaald.

Dinsdagochtend werd een tweede stoffelijk overschot gevonden en uit de rivier gehaald. Het derde en vierde lichaam zijn in de middag gevonden.

Een van de overleden slachtoffers is vermoedelijk de schipper, zei ze. Van de overlevenden ligt nog één persoon in het ziekenhuis.

De precieze toedracht van de aanvaring tussen een speedboot en een vrachtschip maandagavond op de Maas bij Cuijk is nog niet bekend.

Op de plek van het ongeluk geldt een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur overdag én in het donker maar het is nog niet te zeggen of er te snel is gevaren, zei Marion Kruisinga van de waterpolitie dinsdag.

Oorzaak

Voor de speedboot is een vaarbewijs vereist maar of de schipper daarover beschikte is evenmin bekend. De vermoedelijke schipper is overleden. Of hij had gedronken is ook nog niet duidelijk. Kruisinga verwacht dat als alle getuigen zijn gehoord meer te kunnen zeggen over de oorzaak.

Eerder op de dag liet een woordvoerder van de politie aan Omroep Brabant weten dat bij de aanvaring mogelijk alcohol in het spel was. De schipper van de tanker had niet gedronken, zo is uit een blaastest gebleken. De politie sluit echter niet uit dat de inzittenden van de speedboot wel drank hadden genuttigd.

Jachthaven

Het ongeluk gebeurde tussen het Brabantse Cuijk en het Limburgse Middelaar. Volgens getuigen zou de speedboot met hoge snelheid over de smalle rivier hebben gevaren, wat na zonsondergang verboden is.

Het bootje kwam frontaal in botsing met de tanker. De veerpont is tot nader order uit de vaart genomen en het scheepvaartverkeer over de Maas is gestremd.

Schok

Het ongeluk is een hele grote schok voor de hechte gemeenschap van Gennep. ''Zeker omdat het gaat om zulke jonge mensen'', zei burgemeester Marlies de Loo van de gemeente Gennep.

De gemeente zorgt dinsdagmiddag voor opvang van de families in het gemeentehuis in Gennep. Daar staat Slachtofferhulp paraat. De politie heeft twee zogenoemde familiefunctionarissen aan de nabestaanden gekoppeld.

Aanvaring op de Maas