UTRECHT - Middelbare scholieren voelen zich veilig. Ook hun ouders hebben een veilig gevoel bij het voortgezet onderwijs. Gemiddeld wordt het rapportcijfer 8 gegeven.

Dat blijkt uit een enquête van het project Vensters voor Verantwoording van de VO-raad, de overkoepelende organisatie voor het voortgezet onderwijs.

De resultaten zijn maandag naar buiten gebracht. De VO-raad ziet volgens voorzitter Sjoerd Slagter in de enquête de ''overbodigheid van de door de politiek opgelegde verplichte incidentenregistratie’’ bevestigd.

Deze zomer werd een voorstel van minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) aangenomen om scholen vanaf september 2012 verplicht geweldsincidenten te laten registreren.

Imago

Eerder wees onderzoek van tv-programma EenVandaag en vakbonden AOb en CNV Onderwijs uit dat incidenten op middelbare scholen vaak niet gemeld zouden worden, omdat deze slecht zijn voor het imago van de school.

''Scholen zien het wetsvoorstel terecht als overbodige bureaucratie die verstorend werkt op een goedlopende praktijk’’, aldus Slagter.