HEMMOOR - De twee Nederlandse duikers die sinds zaterdagmiddag werden vermist in een meer in het Noord-Duitse Hemmoor, zijn zondagmiddag dood aangetroffen op een diepte van 50 meter.

Dat meldde de politie.

De Nederlanders maakten deel uit van een groep van zes Nederlanders die in groepjes van twee in de tot 60 meter diepe Kreidesee (krijtmeer) waren gedoken.

Tijdens de duik ontstonden er problemen. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is misgegaan.

Twee Nederlanders kwamen normaal aan de oppervlakte en twee anderen moesten zich met een noodprocedure in veiligheid brengen. Daarbij liepen ze inwendige verwondingen op. De duikers liggen in een ziekenhuis. Ze zijn buiten levensgevaar, zo meldde de politie.

Vijf van de zes duikers, onder wie een van de overledenen, zijn lid van Delta Duikteam Alkmaar. Dat bevestigde secretaris Rob Thorborg van de duikclub zondag.

Duikoord

De Kreidesee, ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van Cuxhaven, is populair bij duikers, onder meer vanwege het goede zicht onder water. Dat is doorgaans niet het geval in plassen in het noordwesten van Europa.

In drukke weekeinden komen er 700 tot 800 duikers naar de Kreidesee. Het is daarmee een van de populairste duikoorden in het noorden van Duitsland. Het trekt ook bezoekers uit andere landen, zoals Nederland. Afgelopen zaterdag was het druk, mede door het fraaie zomerweer.

Lichamen duikers gevonden