RIJSWIJK - Bij een grote brand in het centrum van Rijswijk is dinsdagochtend een dode gevallen. Dat heeft de brandweer bevestigd. De brand woedde in een modezaak aan de Herenstraat.

De brandweer trof het slachtoffer aan in een woonruimte achter de winkel. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Ook over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De technische recherche doet daar onderzoek naar.

Om half negen was de brand teruggeschaald naar middelbrand. Op dat moment had de brandweer nog niet het sein brand meester gegeven.

Instortingsgevaar

De hulpdiensten kregen rond kwart over vier de melding dat er brand was uitgebroken in een modezaak aan de Herenstraat. Door de enorme hitte en instortingsgevaar kon de brandweer het pand niet in en moest de brand van buiten blussen.

Daarbij zette zij onder meer drie hoogwerkers in. Het water kwam van honderden meters ver uit de Vliet, honderden meters verderop. Daarvoor werden diverse straten afgezet en konden sommige trams en bussen niet rijden en was de toerit tot de A13 dicht. Tegen negen uur kon het verkeer weer van de wegen gebruikmaken.

De naastgelegen panden en die aan de overkant werden ontruimd. Deze mensen werden opvangen door een bakker in de buurt.

Nablussen

De brandweer was tegen het middaguur nog bezig met nablussen. Een woordvoerder zei te verwachten dat dat nog geruime tijd door zal gaan. Het pand wordt gestut om mogelijk instorten te voorkomen.

In de beginfase van de brand zijn een brandweerman en politieman lichtgewond geraakt. Zij zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

In de wijken Hofrust en Cromvliet rondom de plaats van de brand zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Lees tweets over de brand in Rijswijk op NUlive

Brand Rijswijk