ROTTERDAM - Politie en justitie hebben er voorlopig van afgezien om foto's van relschoppers op billboards in Rotterdam te tonen.

De afbeeldingen zouden zaterdag te zien zijn, maar van de vijf verdachten die het zou betreffen, hebben er drie zich inmiddels gemeld.

''Er bleven twee mensen over en die zouden de hele dag op billboards op verschillende locaties te zien zijn geweest. Dat vonden we een te zwaar middel'', aldus een woordvoerder van de politie zaterdag.

Inmiddels zijn op www.politie-rotterdam-rijnmond.nl en www.rijnmondveilig.nl de afbeeldingen van vier nieuwe verdachten geplaatst. Of de foto's deze vier plus de twee overgebleven relschoppers alsnog op de billboards verschijnen, is nog in beraad bij justitie.

Opsporing verzocht

Behalve een digitale schandpaal in de openbare ruimte, hangt de verdachten ook publicatie in het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdag boven het hoofd. Alleen als ze zich zelf aangeven, kunnen ze dit voorkomen.

Een week geleden zocht een groep jongeren bij stadion de Kuip de confrontatie met de politie. Ze eisten het vertrek van de directie van Feyenoord. Agenten zagen zich genoodzaakt hun pistool te trekken.