BUDEL - De politie heeft zaterdagmiddag een einde gemaakt aan een illegale houseparty in een bos in Budel.

Dat heeft een woordvoerder van de politie Brabant Zuid-Oost gemeld. De burgemeester van Cranendonck, waar Budel onder valt, heeft hiertoe een noodverordening afgekondigd.

Agenten ontdekten het illegale feest zaterdagochtend rond 3 uur per toeval toen ze op de melding van een verkeersongeval af kwamen. Zij troffen op een open zandvlakte ruim 200 mensen die aan het dansen waren.

Omdat er geen directe sprake was van overlast en een directe ontruiming van het terrein niet verantwoordelijk werd geacht, maakte de politie met de illegale diskjockeys de afspraak dat zij tot 6 uur mochten doordraaien. Mensen die nog onderweg naar het bos waren, werden teruggestuurd.

Noodverordening

Toen bleek dat de organisatoren na het afgesproken tijdstip doorgingen met het feest, besloten burgemeester, politie en justitie een noodverordening af te kondigen. Rond het middaguur sommeerden de agenten de 100 nog aanwezige partygangers om weg te gaan.

De politie zette zaterdagochtend in totaal ruim 30 agenten in. Gemeente, politie en justitie onderzoeken of iemand aansprakelijk kan worden gesteld voor de overlast die het illegale feest heeft veroorzaakt. Maar volgens een zegsvrouw ''blijkt het nog niet zo gemakkelijk te achterhalen wie het evenement heeft georganiseerd.’’

Politie maakt einde aan illegaal housefeest