RITTHEM - De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is zaterdag aan het eind van de middag begonnen met het uitgraven van de restanten van de ontplofte caisson op het strand.

De experts hopen in de brokstukken sporen van een mogelijk explosief te vinden, zo maakten de politie en de gemeente Vlissingen bekend.

Zij verrichten het onderzoek samen met forensische experts van de politie. Het is niet duidelijk hoe lang het uitgraven gaat duren, maar de EOD moet sowieso stoppen met het onderzoek als het aan het eind van de avond hoogwater wordt.

Dan besluit de gemeente in overleg met de EOD ook of de weg en het gebied nog afgesloten blijven.

Explosie

De caisson explodeerde vrijdagavond met een knal die in een groot deel van Zeeland te horen was. Wat de explosie heeft veroorzaakt, kan de politie nog niet zeggen.

De vermoedelijke eigenaar van de caisson is het waterschap. Een caisson is een gigantische betonnen constructie die wordt gebruikt in de waterbouw.

De politie is zaterdagmiddag bezig met buurtonderzoek in het dorp, maar tast in het duister over de toedracht van de explosie. De knal was in een groot deel van Zeeland te horen. Tientallen mensen belden de politie.

Omwonenden melden dat ze vrijdagavond na de knal twee auto's hebben zien wegrijden. Bij de woordvoerster van de politie waren deze meldingen nog niet bekend.

Caisson ontploft op strand Ritthem