ROTTERDAM - De politie heeft twee mannen aangehouden in verband met de rellen bij stadion De Kuip in Rotterdam een week geleden. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

De twee verdachten, een 22-jarige Nijkerker en een 29-jarige man uit Etten-Leur, meldden zichzelf bij de politie, nadat hun afbeeldingen op internet waren gezet. In totaal zijn er nu 11 verdachten aangehouden.

De politie gaat vier nieuwe afbeeldingen van verdachten op internet zetten. Als deze mensen dinsdag niet zijn gevonden, laat de politie ze ook zien in Opsporing Verzocht of op billboards in de stad.

De rechter-commissaris stelde vrijdag twee mannen op vrije voeten. Ze worden nog wel verdacht van openlijke geweldpleging.

Eerste lijst

De politie is nu nog op zoek naar zes mensen die onderdeel uitmaken van een eerste lijst. Er wordt echter nog steeds beeldmateriaal geanalyseerd, wat nieuwe beelden en nieuwe verdachten kan opleveren.

Tientallen jongeren scheidden zich zaterdag plotseling af van een groep demonstranten bij de Kuip en zochten de confrontatie met de politie. Ze eisten het vertrek van de directie van Feyenoord. Agenten zagen zich genoodzaakt hun pistool te trekken.