ROTTERDAM - Er heeft zich vrijdag opnieuw een verdachte gemeld bij de politie in Rotterdam naar aanleiding van de rellen bij het Maasgebouw afgelopen zaterdag.

De 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel meldde zich nadat donderdag zijn foto via de website van de politie was verspreid. Hij is aangehouden. Dat heeft de politie laten weten.

Sinds het publiceren van foto's van tot nog toe onbekende verdachten op donderdag zijn er 35 tips binnengekomen, meldt de politie.

Volgens de politie is de publicatie van de foto's van verdachten op de site een eerste stap in de actie om de relschoppers aan te kunnen houden.

Billboards

In het weekeinde zullen de foto's ook op elektronische billboards worden gezet. Verder kunnen verdachten rekenen op aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht, dinsdag op Nederland 1.

Dinsdag deed de politie in het Avro-programma al een oproep aan relschoppers zich te melden. Een 18-jarige man uit Barendrecht gaf daar gehoor aan.

Aanhoudingen

Er zijn nu in totaal 12 aanhoudingen verricht sinds het uitbreken van de ongeregeldheden bij de Kuip. Twee verdachten zijn donderdag voor een tweede keer aangehouden voor nieuwe feiten nadat zij al eerder waren opgepakt voor hun aandeel in de rellen.

Een speciaal geformeerd rechercheteam doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de rellen. In totaal zouden ongeveer 50 raddraaiers bij de rellen betrokken zijn geweest.