AMSTERDAM - Familie van het vermoorde meisje Milly Boele heeft donderdagochtend een monument geplaatst bij het ouderlijk huis in Dordrecht.

Bij de onthulling waren alleen familie en media aanwezig, zo meldt RTV Rijnmond. Tibby Boele, het zusje van Milly, onthulde het monument.

Op de zwarte granieten steen van een meter hoog staat in zilveren letters een songtekst van de de Engelse rockband The Police.

Eerder werd vorig jaar op 10 maart al een tijdelijk monument weggezet. Op die datum was het precies een jaar geleden dat Milly werd vermist. Ongeveer een week na haar vermissing werd Milly's lichaam gevonden onder het terras van buurman Sander V.

Politie

Rondom het onderzoek naar de moord op Milly werd veel kritiek geuit op het optreden van de politie. De politie werd een gebrek aan coördinatie verweten. Ook zouden niet meteen de zwaarste middelen zijn ingezet.

Verder bleek uit een onderzoeksrapport dat de vermissing van het meisje te lang werd onderschat. Volgens de korpschef van de politie Zuid-Holland-Zuid kon de politie op dat moment niet meer doen.

Uiteindelijk is Sander V., een voormalig politieman, veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs.