ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft donderdagochtend vijf nieuwe verdachten aangehouden die zaterdag betrokken zouden zijn geweest bij de rellen bij het Feyenoordstadion in Rotterdam.

Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag gezegd. Hiermee komt het totaal aantal aanhoudingen op 11. Het gaat in totaal om negen personen van wie er twee tot twee keer toe zijn aangehouden.

De verdachten die donderdag werden opgepakt zijn een 17-jarige jongen uit De Lier, een 21-jarige man uit Schiedam, een 17-jarige Rotterdammer, een 20-jarige man uit Den Haag en een 19-jarige Capellenaar.

De Hagenaar en Capellenaar zijn opnieuw aangehouden voor nieuwe feiten nadat zij al eerder waren aangehouden voor hun aandeel in de rellen, aldus de politie.

Speciale eenheid

De vijf verdachten zijn in alle vroegte door een speciale eenheid van de politie van hun bed gelicht. De jongeren worden verdacht van openlijke geweldpleging bij het Maasgebouw bij het Feyenoordstadion.

Zij zouden een belangrijke rol hebben gespeeld bij de ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - De Graafschap.

Rechercheteam

Een speciaal geformeerd rechercheteam doet onder leiding van het OM onderzoek naar de rellen bij de Kuip.

De mensen die nu zijn aangehouden zijn door rechercheurs herkend op de beelden die van de rellen zijn gemaakt. In totaal zouden ongeveer 50 raddraaiers bij de rellen betrokken zijn geweest.

Grote beeldschermen

Wanneer er verdachten op grote beeldschermen in de stad worden getoond, is nog niet precies bekend. Maar mogelijk gebeurt dat al dit weekeinde.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt komende dinsdag aandacht aan de gebeurtenis van zaterdagavond.