AMSTERDAM – De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met dreigtweets aan het adres van twee leerlingen van een school in Zoetermeer.

Dat heeft de politie donderdag laten weten. Verdere details kon een woordvoerder nog niet geven.

Een locatie van het Oranje Nassau College in Zoetermeer stuurde eerder donderdag de leerlingen naar huis vanwege dreigende berichten op Twitter. Ooggetuigen melden aan NU.nl dat twee meisjes bedreigd zijn met de dood, ze zouden worden neergeschoten. De politie hield intensief toezicht.

In een verklaring op de website van de middelbare school in Zoetermeer stond: “De afgelopen dagen zijn er via Twitter bedreigingen geuit aan het adres van twee leerlingen van onze school. De ouders van deze leerlingen hebben aangifte gedaan bij de politie. Uiteraard hebben wij contact opgenomen uit het oogpunt van veiligheid en het nemen van passende maatregelen”, zo is te lezen in de verklaring.

Aanvullende maatregelen

De politie had aan de directie laten weten dat er reden was voor aanvullende maatregelen. “Concreet betekent dit dat de politie in en om school intensief toezicht houdt”, aldus het Oranje Nassau College. Er hing even een politiehelikopter boven de locatie Parkdreef van de middelbare school.

“We doen een beroep op u om samen met uw zoon of dochter het negatieve gevolgen van tweets te bespreken.”