AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam komt naar verwachting donderdag met uitsluitsel over de vraag of het liquidatieproces Passage wordt verrijkt met een nieuwe kroongetuige of niet.

Eerder deze zomer meldde het OM dat het in gesprek was met een getuige die zou kunnen verklaren over een aantal moorden die in het proces een rol spelen.

Vorige week dinsdag zei officier van justitie Betty Wind, na de hervatting van het proces na een zomerstop, dat met de getuige nog geen overeenstemming was bereikt. Als donderdag blijkt dat het tot een deal is gekomen tussen het OM en de getuige, zal hij of zij nog deze maand ter zitting worden gehoord.

De getuige zou voor één of meerdere verdachten belastende verklaringen kunnen afleggen over een reeks moorden die in het voorjaar van 1993 werd gepleegd.

Peter la S. is tot dusver de enige kroongetuige in het liquidatieproces. De afgelopen jaren bleek hij bij herhaling met justitie overhoop te liggen over de afspraken die zijn gemaakt in het kader van de kroongetuigendeal.