DEN HAAG - Een ongeval met twee personenauto’s en een bus heeft maandagochtend tot een flinke chaos op de A50 geleid. Ook op de A4 bij Leiden slibt het verkeer langzaam dicht door een ongeluk.

Een aantal ongevallen heeft maandagochtend voor een roerige ochtendspits gezorgd. Dat heeft de verkeersdienst van de ANWB gemeld.

Een ongeval met twee personenauto’s, een bus en een busje leidde vanaf zeven uur tot een flinke chaos op de A50. Een automobilist raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

De botsing veroorzaakte op de A50 van Zwolle naar Arnhem een file van meer dan 25 kilometer. Ook op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn liep het verkeer helemaal vast.

A4

Het verkeer op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag slibde tussen acht en negen uur dicht door een ongeval bij Leiden. Twee personenauto’s botsten op de rijbaan richting Den Haag op elkaar, waardoor het verkeer lange tijd stilstond.

Dit veroorzaakte een file van meer dan 12 kilometer. In de andere richting zorgden afremmende kijkers voor een file van dezelfde lengte. Ook op de A44, een alternatieve route naar Den Haag, liep het verkeer volledig vast.

A59

Op de A59 richting Zierikzee verloor een vrachtwagen zijn lading bierblikjes ter hoogte van Zonzeel. Dit veroorzaakte een file van 6 kilometer.

De rijbanen op de A50 en A4 werden rond negen uur weer vrijgegeven. Het opruimen van de bierblikjes op de A59 gaat vermoedelijk tot eind van de ochtend duren. Dat kan nog leiden tot files, aldus de ANWB.