DRIEBERGEN - Een onderzoeksteam van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de politie Flevoland hebben naar zondag bekend is geworden vrijdag drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht te hebben geschoten op een auto op de A6.

Dat heeft het KLPD gemeld.

De drie mannen zouden vrijdag zijn gesignaleerd met luchtdrukgeweren op de A6 bij Almere. Hier sneuvelde vrijdagmiddag een zijruit van een personenauto.

Het is de eerste keer dat de politie een verdachte aanhoudt sinds de incidenten met gesneuvelde autoruiten op de snelwegen begonnen.

Verhoor

Het KLPD en het Openbaar Ministerie hebben op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten het onderzoeksteam naar de mogelijke beschietingen op de snelweg uitgebreid.

Het onderzoek richt zich enerzijds op het mogelijke bestaan van een snelwegschutter en anderzijds op andere oorzaken die het grote aantal gevallen van autoruitschade van de afgelopen weken kunnen verklaren. In een aantal gevallen waarbij ruiten sneuvelden was sprake van steenslag.

Het gaat inmiddels sinds begin augustus om enkele tientallen incidenten. Veel hiervan vonden plaats op snelwegen in de regio Rotterdam.