AMSTERDAM - De familie van de vermoorde Stephany Flores gaat noodgedwongen akkoord met de straf die justitie tegen Joran van der Sloot heeft geëist.

De familie vindt de strafeis van dertig jaar te laag, maar tekent geen bezwaar aan omdat dat het proces zou vertragen, zegt advocaat Edward Alvarez.

Van der Sloot wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Stephany Flores in een hotelkamer in Lima in mei vorig jaar. Hij zit nu vast in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis in Lima.

Alvarez waarschuwde vorige maand al dat haast met het proces moet worden gemaakt. Hij wees erop dat verdachten in Peru maximaal anderhalf jaar zonder vonnis mogen worden vastgehouden.

Daarna mogen ze hun vervolging in vrijheid afwachten, al mogen ze het land niet verlaten. Van der Sloot zit sinds juni vorig jaar vast in het Zuid-Amerikaanse land.

Openbare hoorzitting

Maandag vindt de eerste openbare hoorzitting in de strafzaak plaats. Alle partijen zijn dan aanwezig om de aanklacht te bespreken. De verdediging vindt dat Van der Sloot handelde uit een heftige emotie, waar een aanzienlijk lagere straf voor staat. Volgens Alvarez is sprake van roofmoord.