DEN HAAG - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag twee journalisten van PowNews aangehouden omdat zij zich verdacht gedroegen langs de rijksweg A13 bij Ypenburg.

Dat meldde een woordvoerder van het KLPD maandag.

Passanten alarmeerden de politie omdat ze de snelwegschutter vreesden. Die kwam met een onopvallende wagen naar de plek waar de journalisten hun grijze Golf op een gevaarlijke plaats hadden geparkeerd, volgens de woordvoerder.

De verslaggevers wilden weten hoe lang de politie er over zou doen als ze werden gealarmeerd over verdachten langs de A13. Het is een van de rijkswegen waar mogelijk een snelwegschutter actief is.

Waddinxveen

De journalisten zijn meegenomen naar het KLPD in Waddinxveen. Daar moet hun identiteit worden vastgesteld, omdat ze zich op de plaats waar ze filmden niet konden identificeren.

De KLPD betreurt dat journalisten op deze manier de politie willen testen. ''We hebben het al druk genoeg met de meldingen rond dit fenomeen'', aldus de woordvoerder.

Vorige week moest de politie ook al uitrukken voor journalisten van de geschreven pers die zich op en rond de snelweg opvallend gedroegen met een grijze Golf.