DEN HAAG - De Haagse Museumnacht heeft zaterdagavond net als vorig jaar ongeveer 9000 bezoekers getrokken. Er waren 15.000 kaarten beschikbaar. Dat heeft de organisatie laten weten.

De drummers Cesar Zuiderwijk van de rockband Golden Earring en Koen Herfst van dj Armin Van Buuren gaven met een zogeheten drumbattle het startschot in de Koninklijke Schouwburg.

De woordvoerder van het evenement spreekt van een groot succes. ''We hadden geen betere opening kunnen hebben. Het dak ging eraf.''

De Haagse Museumnacht werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Na het succes van vorig jaar had de organisatie meer bezoekers verwacht. Door het mooie zomerweer verkozen veel mensen het terras boven het museum, vermoedt de zegsman.

Afterparty's

In totaal deden 38 culturele instellingen mee waaronder verscheidene musea, galerieën, de Koninklijke Bibliotheek en de Tweede Kamer. Het programma liep tot half twee 's nachts.

Wie daarna nog even wil feesten, kan nog verder dansen op afterparty's in onder andere de Centrale Bibliotheek en het poppodium Paard van Troje.

De volgende editie van de Museumnacht in Den Haag is op 1 september 2012.