LIEMPDE - Hulpbisschop Rob Mutsaerts van het bisdom Den Bosch is zaterdagavond in Liempde geconfronteerd met nog meer verwijten over pastoor Norbert van der Sluis.

Vele parochianen vertelden de bisschop tijdens een bijeenkomst hun voorbeelden over zijn gebrekkige sociale vaardigheden. Ze missen in hem 'barmhartigheid'.

Mutsaerts kwam naar Liempde om de pastoor te verdedigen nadat die de uitvaart weigerde van een parochiaan die euthanasie liet plegen.

De kerk is wel barmhartig maar waait niet met alle winden mee, reageerde hij op de beschuldiging dat de kerk niet met de tijd meegaat.

Vertrekken

Het kerkbestuur handhaaft ook na zaterdagavond het standpunt dat de pastoor moet vertrekken en had gehoopt op iets meer welwillendheid van het bisdom, zei voorzitter Tini van den Berg. Volgens hem is het nog wachten tot er een opvolger gevonden is.

Mutsaerts zegde de parochianen toe dat hij de pastoor in een gesprek zal aanmoedigen om meer naar buiten toe te treden. ''Het is de aard van het beestje'', bleef hij herhalen. ''Hij heeft het niet slecht met de mensen voor.

Gelijk

Ik ga hem niet wegsturen voor een kwestie waarin hij gelijk heeft. Dat de situatie onwerkbaar is, moet nog blijken. Ik heb ook heel veel gunstige berichten over hem gehoord.''

Na een afkoelingsperiode van twee weken leidt Van der Sluis zondagochtend weer de dienst in de kerk van Liempde.