WADDINXVEEN - De politie heeft nog steeds geen spoor van de snelwegschutter.

Ze houdt er rekening mee dat er andere oorzaken zijn waardoor autoruiten sneuvelen, aldus het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vrijdag.

De politie breidt het onderzoeksteam uit om zo snel mogelijk helderheid te krijgen over de incidenten van de afgelopen tijd. Door de uitbreiding kunnen de onderzoeken naar een mogelijke schutter en naar de oorzaak van de schade aan autoruiten tegelijkertijd gedaan worden.

Er zijn nog geen kogeltjes of andere projectielen gevonden. Voor zover duidelijk is de gouden tip ook nog niet binnengekomen die wijst op een mogelijke dader, liet waarnemend korpschef Patricia Zorko van het KLPD vrijdag weten.

Onderzoeksteam

Vrijdag bracht minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie een bezoek aan het onderzoeksteam van het KLPD in Waddinxveen. ''We zetten alles in wat we hebben'', zei Opstelten na zijn ontmoeting met het rechercheteam. ''Daar ben ik echt van overtuigd geraakt.''

Ook andere partijen werken met de politie samen om de snelwegschutter op te sporen, vertelde de minister. Rijkswaterstaat stelt camera's ter beschikking, personeel van tankstations kijkt naar de schutter uit en ook het publiek heeft al 520 tips gegeven die nu worden onderzocht.

Naast het onderzoek aan de autoruiten loopt de zoektocht van de politie naar een mogelijke schutter. Er is echter nog zo weinig duidelijk, dat de politie ook nog niet in staat is om een profiel van de dader vast te stellen. ''We houden daarom met alles rekening'', aldus Zorko. Daarom is het in haar visie ook niet uit te sluiten dat er meerdere daders zijn. ''Het kan alle kanten op.''