DRIEBERGEN - De snelwegschutter die de politie al een maand lang voor een raadsel stelt, heeft mogelijk 44 keer toegeslagen.

Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) donderdag gezegd. Het KLPD heeft twintig man op de zaak gezet.

De politie heeft inmiddels circa 400 tips gekregen en stelt dat 30 daarvan zeer waardevol waren voor het rechercheteam.

Meerdere schutters

Sinds begin augustus sneuvelden op verscheidene snelwegen autoruiten. Vooral op de wegen rondom Rotterdam was het raak. De politie weet nog niet of er een schutter of meerdere schutters actief zijn. Het is ook niet duidelijk of het in alle gevallen om beschietingen gaat.

In het onderzoeksteam zitten ook rechercheurs van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Ook andere politiekorpsen ondersteunen het KLPD, onder meer bij het forensisch onderzoek. Agenten van het landelijke korps kijken live mee met beelden die in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat worden getoond.

Live meekijken

De politie laat verder weten dat het KLPD live meekijkt met beelden van de snelweg en extra alert te zijn op snelwegen. Als een ruit springt en er mogelijk sprake is van een schutter, raadt de politie aan 112 te bellen, te onthouden bij welke hectometerpaal op welke weg het gebeurde en op een veilige plaats op de politie te wachten.