DEN HAAG - De reclassering kan geen uitvoering meer geven aan het toezicht dat is opgelegd aan de veroordeelde pedofiel Sytze van der V.

Een reclasseringswerker heeft dat woensdagavond meegedeeld aan de Eindhovenaar.

''Na intern beraad en in overleg met de advocaat-generaal van het gerechtshof in Den Bosch zullen wij terugmelden dat wij op deze wijze geen uitvoering meer kunnen geven aan het u opgelegde toezicht’’, staat in een sms die Van der V. ontving en die hij heeft doorgestuurd naar verschillende journalisten.

Een duidelijke reden is niet gegeven. Reclassering Nederland geeft geen commentaar en zegt donderdag dat rust in deze zaak op dit moment het belangrijkste is.

Afloopbericht

Het ressortparket in Den Bosch laat donderdag desgevraagd weten het ‘afloopbericht’ van de reclassering af te wachten.

Afhankelijk daarvan besluit het Openbaar Ministerie (OM) of de uitvoering van de voorwaardelijke straf wordt gevorderd of voorwaarden worden gewijzigd, aldus een woordvoerster.

Veroordeling

Sytze van der V. werd veroordeeld tot 27 maanden onvoorwaardelijke celstraf voor ontucht met vier minderjarigen en kwam twee jaar geleden vrij. De rechter legde bovendien negen maanden voorwaardelijke straf op en bepaalde dat hij zich voor de bijzonder lange proeftijd van vijf jaar moet gedragen naar de voorschriften en aanwijzingen van de reclassering.

Als hij zich niet aan de aanwijzingen houdt kan het OM vorderen dat hij ook de voorwaardelijke celstraf gaat uitzitten.

De pedofiel leidt sinds zijn vrijlating uit de gevangenis een zwervend bestaan. Eindhoven legde hem een gebiedsverbod op. Tot vorige week woonde hij in Epe, tot ook dat bekend werd. Deze week is hij ondergebracht in een hotel.