AMSTERDAM - Motorrijders willen zondag een Harleydag houden op het Waterlooplein in Amsterdam. Dat blijkt uit een flyer op Feniks, een website die een podium biedt aan motorclubs.

De afgelopen zomer werden juist meerdere motorevenementen afgeblazen, onder meer vanwege gevreesde confrontaties tussen de motorclubs Hells Angels en Satudarah.

Tilburg annuleerde afgelopen weekend nog een Harleydag, volgens de burgemeester overigens niet vanwege rivaliserende motorbendes.

''Wat een onbeschoftheid om Harleydag Tilburg op het allerlaatste moment af te gelasten, terwijl er al mensen onderweg waren, standhouders hun spullen al hadden opgezet'', schrijft de webmaster van Feniks.

''Als je dit pikt pik je alles van ze. Kom 4 september naar Harleydag Amsterdam of zwijg voor eeuwig en laat voor altijd met je dollen.''

''Wij zijn erbij zondag met een hele ploeg'', schrijft een ander. ''Gaan we dan met z'n allen naar de Arena. (Kijken of Ajax ook wordt afgelast!!!).''

Geen vergunning

De gemeente Amsterdam is op de hoogte van de oproep om naar het Waterlooplein te komen, aldus een woordvoerster. Voor de bijeenkomst is volgens haar geen vergunning nodig.

De hoofdstad ziet nog geen aanleiding om maatregelen te nemen. Zij houdt de situatie de komende dagen wel in de gaten. Zo nodig komen er alsnog maatregelen.