FRANKFURT - De 21-jarige man die een half jaar geleden twee Amerikaanse militairen doodschoot op het vliegveld van Frankfurt, heeft woensdag een bekentenis afgelegd.

Dat gebeurde op de eerste dag van het proces tegen hem in de Duitse stad. Het gaat om de eerste islamitische terreuraanslag in Duitsland.

De Kosovaarse Duitser Arid Uka had zich volgens het Openbaar Ministerie laten ophitsen door jihadistische propaganda. De man werkte bij de postkamer van het vliegveld en wilde wraak nemen voor de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan.

Hij liep naar Amerikaanse militairen en vroeg of ze op weg waren naar Afghanistan. Toen ze dat bevestigden, begon hij te schieten.

Tegelijk met de moord op twee Amerikanen heeft hij er nog twee zwaar verwond. Hij probeerde ook te schieten op een vijfde militair, maar de kogel bleef steken in zijn vuurwapen.

Na zijn daad besefte de man dat hij onzinnig bezig was, verklaarde hij later. Hij verontschuldigde zich. Hem hangt een levenslange celstraf boven het hoofd.