AMSTERDAM - De inlichtingendienst AIVD doet onderzoek naar Talitha van Zon, het voormalige fotomodel dat een relatie met een zoon van kolonel Muammar Kaddafi had.

De dienst heeft buitengewone interesse voor haar band met deze Mutassim Kaddafi, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van ingewijden.

Diverse getuigen zouden eerder dit jaar op Schiphol zijn verhoord. Uit meerdere verklaringen blijkt volgens de krant dat Van Zon de afgelopen jaren bezig is geweest een internationaal escortbureau op te zetten.

Ze zou vermogende klanten in de Arabische wereld hebben. Voor het werk zou ze vriendinnen en kennissen uit de modellenwereld hebben benaderd.

Aangifte

Een oude vriendin heeft aangifte gedaan tegen haar wegens mensenhandel. De aangeefster zou eerder dit jaar op uitnodiging van Van Zon naar Tripoli zijn gegaan en daar zijn misbruikt door de vriend van Van Zon. Het slachtoffer stelde dat Van Zon hiervoor betaald is en heeft advocaat Bram Moszkowicz in de arm genomen.

De 39-jarige Van Zon werd het afgelopen weekeinde door oorlogsverslaggever Arnold Karskens aan boord van een kleine Maltese vrachtboot geholpen. Zo kon ze Libië zaterdagnacht ontvluchten. Maandag kwam ze aan op Malta. Het is niet bekend of en wanneer zij terugkeert in Nederland.

Lees alle reacties op Twitter via NUlive