DRIEBERGEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft 32 tips binnengekregen over het schietincident maandagochtend in de Heinenoordtunnel op de A29. Dat heeft het korps dinsdag gemeld.

Het KLPD neemt de tips mee in het onderzoek naar beschietingen op snelwegen dat sinds zondag 7 augustus gaande is. De gouden tip, waarvoor een beloning is uitgeloofd van 10.000 euro, zit er vooralsnog niet bij.

Na het incident in de tunnel reed een zilvergrijze auto met hoge snelheid weg, vermoedelijk een Volkswagen Golf. De politie zette direct een helikopter in voor een zoekactie, maar die leverde niets op. Een zijruit van de getroffen wagen sneuvelde.

Zondagochtend was het ook al raak op de A29 bij de Heinenoordtunnel. Toen sneuvelde 's ochtends een achterruit. Ook toen werd een helikopter ingezet, eveneens zonder resultaat.

A2

Op de snelweg A2 (Amsterdam - Utrecht) is maandagmiddag de auto van een 41-jarige Amsterdamse beschoten, zo heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) dinsdagmorgen bekendgemaakt. Volgens het korps is het sinds begin augustus het 35ste geval van een beschieting op de snelweg.

De vrouw hoorde ter hoogte van Maarssen een knal en zag vervolgens haar achterruit sneuvelen. Ze stopte meteen en belde de politie, die haar auto voor onderzoek heeft meegenomen.

Een woordvoerder van het KLPD noemt het ''een wonder'' dat er nog geen slachtoffers zijn gevallen bij de beschietingen op de snelweg. ''Het is levensgevaarlijk'', zei hij. De zoektocht naar de dader of daders krijgt bijzondere aandacht.