RHEDEN - De politie heeft drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een vrouw uit een zorginstelling in het Gelderse Rheden.

Twee mannen en de vrouw komen uit Alkmaar. De derde man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Het viertal is in de nacht van zondag op maandag in Arnhem aangehouden, aldus de politie maandagmiddag.

Complex

De vrouw woonde in een complex van Siza Zorggroep voor jonge mensen met een fysieke, mentale of dubbele beperking. In het huis leren zij zelfstandig te wonen. Begeleiders vonden de dode vrouw zondagmorgen.

Het bestuur van de zorggroep, de medebewoners en de begeleiders zijn ''zeer geschokt'' door de gebeurtenissen, aldus een verklaring maandag. Voor hulp aan de andere 23 bewoners van het huis is extra zorg ingeschakeld.

Bekende

Volgens de politie is een van de vier arrestanten, die tussen de 21 en 25 jaar zijn, vrijwel zeker een bekende van de vrouw. Het viertal was al snel na het begin van het onderzoek bij de politie in beeld.

De politie geeft de identiteit van de vrouw nog niet vrij, aangezien zij maandag nog niet was geïdentificeerd. Het staat vast dat zij door geweld om het leven is gekomen, maar wat er precies is gebeurd moet nog nader worden onderzocht, aldus de politie.

Een deel van het appartementencomplex aan de Klaproosstraat blijft nog afgesloten voor onderzoek. Verwanten van de bewoners zijn ingelicht over de gebeurtenissen. Later deze week is er voor alle betrokkenen een bijeenkomst, aldus de Siza Zorggroep.