BEEK - Een geldtransportwagen heeft maandagochtend om 10.15 uur op de A2 bij Beek (Limburg) een kistje met geld verloren. Het kistje viel uit de auto toen door nog onbekende oorzaak een deur van de transportwagen openging.

Het kistje brak open toen het op het wegdek viel en een achteropkomende auto er overheen reed, maakte de politie bekend.

Een onbekend aantal automobilisten 'hielp' met het zoeken naar het geld, voegde de woordvoerster van de politie hieraan toe.

Het 'regende' volgens haar even bankbiljetten. Het wegdek was bezaaid met briefjes van 50, 20 en 10 euro. Het inzamelen van het geld ging razendsnel.

Door zoekende automobilisten kwam het verkeer tijdelijk tot stilstand. Onbekend is of en hoeveel geld zij aan het transportbedrijf of de politie hebben teruggegeven. De zoekactie leidde niet tot ongelukken.

Verduistering

De politie kon niet zeggen hoeveel geld er in de cassette zat. Wel wees de woordvoerster erop dat het meenemen van het geld gelijkstaat aan verduistering en strafbaar is.

Een woordvoerster van het geldtransportbedrijf, G4S Cash, kon maandagmiddag nog niet zeggen hoe de deur van de geldauto kon opengaan en hoeveel geld er in de cassette zat.

Ook op andere vragen kon ze geen antwoord geven. Het bedrijf is een intern onderzoek begonnen en tot dat klaar is, kan het geen verdere informatie verstrekken, aldus de woordvoerster.