AMSTERDAM – De voor ontucht veroordeelde Sytze van der V. is opnieuw ondergedoken.

Dit meldt de krant De Stentor maandag.

De zaak Van der V. is veel in het nieuws geweest omdat de gemeente Eindhoven hem in het verleden een gebiedsverbod oplegde. Het verbod is inmiddels door de rechter vernietigd.

Van der V. werd vorig jaar zomer voor ontucht met vier minderjarige jongens veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk. Van der V. hoefde echter niet de cel in, aangezien hij de straf al heeft uitgezeten. Als bijzondere voorwaarde kreeg hij verplicht toezicht door de reclassering opgelegd.

Stacaravan

Nu blijkt dat Van der V. de afgelopen zestien maanden in een stacaravan op een camping in Epe heeft gewoond. Daar kan hij naar eigen zeggen echter niet langer blijven en is weer ondergedoken.

"Laat iemand mij vertellen waar ik heen moet. Ik ben nu al twee jaar bezig een huis te vinden. Soms denk ik: 'Laat ze me maar afschieten'”, aldus Van der V. tegen de Stentor.

Volgens van der V. is hij verraden door de burgemeester van Epe. "Er was niets aan de hand tot de burgemeester hoorde van mijn aanwezigheid. Toen kwam er opeens een controle en kreeg ik problemen met de campingeigenaar omdat ik te lang op een recreatieterrein woonde'', aldus Van der V.