ROTTERDAM - Op de A29 nabij de Heinenoordtunnel is zondagochtend mogelijk opnieuw een auto beschoten.

Rond 9 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat de achterruit van een auto was gesneuveld. De melder had het vermoeden dat hij vanuit de berm was beschoten.

Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zondag gemeld. De politie zette direct een grote zoekactie op touw, onder andere met een helikopter. Die leverde niets op. Wel zal de politie de auto met de gesneuvelde autoruit nader onderzoeken.

Ook vrijdag werd een auto vermoedelijk beschoten. Op de A12 knalde de zijruit van een Suzuki eruit. Het aantal schietincidenten dat de politie onderzoekt is opgelopen tot 33.

Niemand raakte daarbij gewond. De politie weet nog niet of het telkens om dezelfde schutter gaat. Mogelijk is er ook geschoten vanuit een rijdend voertuig.

Straf

Een eventuele straf kan behoorlijk oplopen. De dader(s) zouden al minstens twee jaar cel kunnen krijgen voor de vernieling van de auto's. Maar als rechters komen tot een poging doodslag, zijn celstraffen van vijf jaar of meer mogelijk.

De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de schutter(s).