DEN HAAG - De afsluiting van de A2 richting Den Bosch zorgt zaterdag voor lange files op de omleidingsroutes. Dat meldde de ANWB.

Op de A27 tussen Utrecht en Breda stond rond het middaguur 20 kilometer file. Automobilisten op de A15 van Nijmegen naar Rotterdam komen in 18 kilometer file terecht. De ANWB adviseert via Arnhem richting het zuiden te rijden.

De A2 naar het zuiden is sinds vrijdagavond afgesloten voor werkzaamheden aan de Martinus Nijhoffbrug over de Waal bij Zaltbommel.

De afsluiting duurt tot maandagochtend. Een verklaring voor de grote verkeersdrukte is volgens de ANWB niet te geven. Het slechte weer helpt in ieder geval niet.

Hindernis

De afsluiting van de A2 is dit weekeinde niet de enige hindernis voor het verkeer. Ook de N65 tussen Vught en Berkel-Enschot en de N11 van Alphen aan den Rijn naar Bodegraven zijn afgesloten.

Minder rijstroken zijn er beschikbaar op de A20 bij Rotterdam (Kleinpolderplein-Kethelplein) en op de A27 bij Utrecht (Rijnsweerd-Lunetten). Deze aanpassingen leiden vooralsnog niet tot groot oponthoud.