AMSTERDAM - Familie, vrienden en bekenden nemen zaterdagochtend in de Amsterdam ArenA afscheid van Ajax-supporter Sven Westendorp (41).

Het prominente lid van de harde kern van Ajax-fans overleed eerder deze maand nadat hij was neergeschoten.

’s Ochtends was er een afscheidsbijeenkomst in de Amsterdam ArenA. Media waren binnen niet welkom, maar de politie wist te melden dat er zo’n 1250 mensen bij aanwezig waren.

Een groep van zo’n 500 mensen ging later naar een café in Betondorp, vlakbij de plek waar het oude Ajax-stadion stond. Daar staken ze vuurwerk af, aldus de politie.

De groep liep vervolgens naar de nabijgelegen begraafplaats De Nieuwe Ooster, waar de uitvaart was.

Volgens de politie verliepen het afscheid en de uitvaart zonder problemen. Alleen het verkeer had op een gegeven moment even met oponthoud te maken.

Neergeschoten

Westendorp werd vrijdagochtend 12 augustus neergeschoten in de Borgloonstraat in Amsterdam-Slotervaart en overleed enkele dagen later. Hij zou voor zijn huis zijn opgewacht door minimaal één dader, die er op een motor of scooter vandoor ging.

De Ajax-supporter was eigenaar van het ticketbureau TicketUnlimited en het kledingmerk AFCA, dat populair is onder Ajax-supporters.

De politie deed vrijdag nog een oproep aan mensen uit de omgeving van het slachtoffer die iets weten over de moord om zich te melden.