CULEMBORG - In de wijk Terweijde in Culemborg is het in de nacht van vrijdag op zaterdag onrustig. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

Vrijdagavond werd er rond 21.00 uur een ruit in gegooid in de wijk Terweijde. Daarna vormden zich groepjes jongeren op straat.

Dat werden er steeds meer, waarna de politie rond kwart voor een 's nachts besloot een veel groter aantal manschappen in te zetten. Volgens de zegsvrouw werd dat gedaan om de onrust in de kiem te smoren.

Rond half drie was het nog altijd onrustig in de wijk.

Tijdens de jaarwisseling in januari 2010 kwam het in Terweijde tot rellen tussen Marokkaanse en Molukse jongeren. Tot 25 januari 2010 gold een noodverordening. Daarna bleef nog enige maanden een samenscholingsverbod van kracht in de wijk.

De komende nacht zal de politie niet bij voorbaat massaal de wijk intrekken. ''We verwachten dat het rustig blijft'', aldus de woordvoerster. ''Wel zijn er in de omgeving extra agenten op de been, maar dat was al gepland in verband met enkele evenementen. Voor de rest zullen we alert zijn op signalen.''