AMSTERDAM - Verschillende aanrijdingen op de weg hebben vrijdag voor flinke vertraging gezorgd rond Rotterdam. Rond 17.15 uur stond in totaal 45 kilometer file rond de Maasstad.

De files rond Rotterdam droegen flink bij aan het landelijke totaal van 145 kilometer op dat moment, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Rond 16.30 uur ging het mis op het knooppunt Benelux, waar de A4 en de A15 samenkomen, richting Ridderkerk.

Een auto botste daar op een motor, waarna drie rijstroken werden afgesloten. Hierdoor bleef slechts een rijstrook open. Rond 16.45 uur stond er ruim acht kilometer file. Een halfuur later werden de rijstroken vrijgegeven en verdween de file snel.

N15

Verkeer op de aansluitende N15 ondervond nog langer problemen van het ongeval. Rond 17.30 uur stond daar nog steeds vijf kilometer file. In die file kwam bovendien nog eens een auto met pech te staan, waardoor de linkerrijstrook moest worden afgesloten.

Ook in de Beneluxtunnel op de A4 ging het rond 16.30 uur mis. De tunnelbuis in noordelijke richting moest worden afgesloten na een botsing waarbij drie auto's betrokken waren. Hoelang de buis nog dicht blijft, is nog onbekend.

Rond 17.00 uur veroorzaakte een pechgeval op de A13 ook een forse file. Op het knooppunt Kleinpolderplein moest de linkerrijstrook dicht, wat al snel een file van tien kilometer opleverde.