TILBURG - Bij de curator van Chemie-Pack hebben zich belangstellenden gemeld voor een overname en een doorstart van de activiteiten. Curator Thijs Schraven heeft dat vrijdag gezegd.

Om hoeveel geïnteresseerden het gaat en wie het zijn, wil hij niet zeggen.

Chemie-Pack werd dinsdag failliet verklaard omdat een grote vaste klant naar aanleiding van de grote brand afscheid nam en een belangrijk deel van de resterende omzet verdween.

Het bedrijf verwachtte op korte termijn niet aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, zei Schraven vrijdag.

Schuld

De curator heeft nog geen idee tot welk bedrag de schuld zal oplopen. Schuldeisers hadden zich tot vrijdag nog niet gemeld. Over het perspectief voor de schuldeisers kon Schraven vrijdag nog niks zeggen.

De vennootschap bezit geen onroerend goed. Het pand in Oud-Gastel was gehuurd. Geld en waardevolle bezittingen zijn er evenmin.

Schade

Vrijdag werd bekend dat de totale schade door de brand die het bedrijf op 5 januari verwoestte, is geraamd op ruim 71 miljoen euro. De betrokken overheidspartijen hebben Chemie-Pack aansprakelijk gesteld.

Voor circa 25 personeelsleden van Chemie-Pack is deze week ontslag aangevraagd. De curator zegt dat een eventuele doorstart en behoud van werkgelegenheid nu zijn prioriteit hebben. De kans daarop kan hij niet inschatten. De geïnteresseerde partijen hebben vrijdag te horen gekregen waar ze op kunnen bieden.

De curator zal in overleg treden met de partijen, zoals de gemeente Moerdijk waarmee Chemie-Pack nog in een rechtszaak is verwikkeld.