AMSTERDAM - De Nederlandse Talitha van Zon die op uitnodiging van een van de zonen van de omstreden Libische leider Muammar Kaddafi in Tripoli verblijft, ligt in tegenstelling tot eerdere berichten toch niet in coma.

Het 39-jarige ex-model staat volgens het AD, dat onderzoek deed naar haar situatie, wel doodsangsten uit in de Libische hoofdstad, waar de tegenstanders van het regime van Kaddafi het steeds meer voor het zeggen hebben.

Dinsdag meldde de moeder van Van Zon dat haar dochter na de val van een balkon van haar hotel in Tripoli in coma zou liggen. Volgens het AD heeft ze slechts haar arm gebroken, vermoedelijk toen ze zichzelf in veiligheid wilde brengen. Dat schrijft de krant donderdag.

Van Zon was naar verluidt al zeker tien dagen in de Libische hoofdstad. Ze leerde Mutassim Kaddafi kennen in Londen en zou vaker naar feesten van zijn familie gaan. De zoon van de omstreden en inmiddels gezochte kolonel Kaddafi is inmiddels eveneens gevlucht.

Gevaarlijk

In de Libische hoofdstad is het sinds het weekend extreem gevaarlijk. Sinds zaterdagavond vechten rebellen en Kaddafi-getrouwen om de controle over Tripoli. Talitha van Zon vreest volgens het AD voor haar leven, ze is bang dat de rebellen het op haar hebben gemunt.

De Nederlandse verblijft momenteel in een ziekenhuis in een van de weinige wijken van de stad waar de volgelingen van Kaddafi nog de overhand hebben.

Alles over de situatie in Libië