TREPT - Een 36-jarige Nederlandse vrouw uit Uithoorn is woensdagmiddag op een camping in het Oost-Franse Trept om het leven gekomen.

Zij kwam onder een boom terecht die door een windhoos op haar tent waaide. Zes anderen, vijf Nederlanders en een Belg, liepen lichte verwondingen op. Dat heeft de Franse krant Le Figaro donderdag gemeld.

De windhoos trof de camping, waar 550 mensen verbleven, tijdens een kort, maar hevig onweer. Een van de toeristen zei dat het plotseling donker werd.

Talrijke bomen vielen om en beschadigden tenten en caravans. Het gemeentebestuur en het Rode Kruis hebben kampeerders wier onderkomen beschadigd was, in gebouwen van de gemeente ondergebracht.

Buiten levensgevaar

Onder de gewonden bevinden zich de man en drie kinderen van het gezin uit Uithoorn, zo meldde alarmcentrale Eurocross. Een 2-jarige zoontje raakte zwaargewond. Alle gewonde gezinsleden zijn opgenomen in het ziekenhuis maar bevinden zich buiten levensgevaar.

Eurocross heeft hulpverleners naar Frankrijk gestuurd om hen zo snel mogelijk te repatriëren. De alarmcentrale zegt geen meldingen te hebben ontvangen van andere getroffenen.

Geschokt

Het gemeentebestuur van Uithoorn laat weten geschokt te zijn door het drama. Loco-burgemeester Jeroen Verheijen geeft aan: ''Wij zijn allemaal geschrokken van dit tragische bericht en leven zeer met de nabestaanden mee. Wij wensen de familie veel kracht en sterkte bij het verwerken van dit verlies.''