ORANJESTAD - Het Openbaar Ministerie op Aruba verwacht niet dat er op korte termijn meer acties zullen plaatsvinden in de zaak rond de vermoorde Nederlandse topcrimineel Stanley Hillis.

Dinsdag kwam naar buiten dat op Aruba vorige week beslag is gelegd op een villa van Hillis.

Volgens het OM is dit gebeurd in het kader van een onderzoek naar het witwassen van geld. Enkele maanden geleden waren hiervoor rechercheurs uit Nederland naar Aruba gekomen. Hierop startte de Arubaanse justitie een eigen onderzoek, dat leidde tot de beslaglegging.

Afgerond

Hillis had verder geen onroerend goed op het eiland. De zaak lijkt op dit moment afgerond, zo stelt het Arubaanse OM woensdag.

Hillis (64) werd eind februari in Amsterdam-Oost doodgeschoten in zijn auto. Hij was een oudgediende in het Amsterdamse criminele milieu. Al vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw was hij actief in de misdaad. Hij pleegde onder meer een reeks overvallen en schoot in 1979 een politieman neer. Zijn bijnaam was 'de Ouwe'.

Onder vuur

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) kwam na de aanslag op Hillis onder vuur te liggen, omdat bleek dat politiemensen van het KLPD op het moment waarop Hillis werd doodgeschoten, in de directe omgeving waren voor een observatie- en afluisteroperatie. Vanuit een aanhangwagen wilden ze een geplande ontmoeting tussen Hillis en een andere persoon afluisteren.

De politiemedewerkers werden volkomen verrast door de aanslag. De daders wisten te ontkomen en een politiehelikopter verloor de vluchtauto uit het oog.