UTRECHT - De Utrechtse introductiecommissie past de activiteiten van de introductieweek niet aan wegens het busongeluk van maandagavond, maar geeft er wel een wat ingetogener karakter aan.

Dat zei een universiteitswoordvoerder dinsdagochtend na overleg met de introductiecommissie en de politie.

''Op de chillplek waar studenten dinsdag aan het einde van de middag terechtkunnen, spelen we bijvoorbeeld geen muziek'', aldus de woordvoerder. Over de identiteit van de gewonde studentes weet de woordvoerder nog niets. ''Wij wachten verder nieuws af van de politie.''

Zwaargewond

Een van de drie studentes die maandagavond gewond raakten, nadat ze met hun hoofd tegen een viaduct waren geslagen op de Venuslaan in Utrecht, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. Dat heeft de politie dinsdag gezegd.

De studenten reden in het kader van de introductie in een open dubbeldeksbus. Toen die onder het viaduct reed, sloegen de vrouwen van 19, 20 en 21 jaar met hun hoofd tegen het bouwwerk.

Vastgepakt

Een van hen viel door de klap bijna uit de bus, maar kon door anderen worden vastgepakt. Twee studentes raakten gewond aan hun hoofd. Een van hen mocht dinsdag het ziekenhuis verlaten, de ander ligt nog op de intensive care. Het derde slachtoffer liep een lichte hersenschudding op.

Ongeveer dertig leden van studentenhockeyvereniging Rinoceros reden mee in de bus. Studenten die voorin zaten, riepen naar achteren dat het naderende viaduct erg laag was, liet de vereniging dinsdag weten. Maar de drie vrouwen hoorden dat niet en keken waarschijnlijk de andere kant op. ''We zijn hevig geschrokken, iedereen is erg overstuur", aldus de voorzitter van Rinoceros.

Studenten knallen met hoofd tegen viaduct