DORDRECHT - Ook maandag is weer een auto beschoten op de snelweg. De achterruit van de auto van een vrouw werd op de A16 geraakt. Dat gebeurde in de Drechttunnel bij Dordrecht.

De vrouw reed in zuidelijke richting. De ruit bleef heel, maar er zit wel een putje in. Dat meldde een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) dinsdag naar aanleiding van een bericht in het AD.

Het AD schrijft dat maandag ook nog een andere auto, op de A29 bij de Heinenoordtunnel, slachtoffer werd van een beschieting, maar het KLPD kon dat nog niet bevestigen.

Volgens RTV Rijnmond hoorde de bestuurder van een terreinwagen op de A13 in de buurt van Rotterdam Airport eveneens een harde knal.

Luchtbuks

Afgelopen weekeinde en het weekeinde ervoor werden ook al auto's op de snelweg in de regio Rotterdam geraakt, vermoedelijk met een luchtbuks. In totaal zijn nu circa 25 auto's beschoten, mogelijk met een luchtbuks. De politie weet niet of het om dezelfde schutter gaat of dat sprake is van kopieergedrag. Niemand raakte gewond.