UTRECHT - Drie vrouwelijke studenten uit Utrecht zijn maandagavond gewond geraakt aan hun hoofd, doordat ze met hun hoofd tegen een viaduct zijn gekomen op de Rubenslaan in Utrecht.

Volgens een woordvoerder van de politie raakten twee van hen zwaargewond. De studenten reden in een open dubbeldeksbus. De bus is behangen met spandoeken van studentenhockeyvereniging Rinoceros.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Volgens de secretaris van de hockeyvereniging hebben de meisjes, die lid zijn van de vereniging, mogelijk een oproep niet gehoord waarin gevraagd werd de hoofden naar beneden te doen omdat ze een viaduct naderden.

In Utrecht is de Utrechtse Introductie Tijd (kortweg UIT) aan de gang voor nieuwe studenten. De bus met leden van de vereniging reed rond in het kader van die introductiedagen om leden voor de club te werven.

De overige inzittenden van de bus, ongeveer 25 mensen, zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Zij krijgen als ze dat willen hulp van Slachtofferhulp, zo zei de politiezegsman.

Studenten knallen met hoofd tegen viaduct