AMSTERDAM - De man die vastzit voor betrokkenheid bij de verdwijning van de 35-jarige Amerikaanse Robyn Gardner op Aruba moet worden vrijgelaten.

Volgens zijn advocaat is er geen bewijs dat hij iets met de zaak te maken heeft. Maandag bepaalt de rechter-commissaris of de 50-jarige Gary Giordano langer mag worden vastgehouden.

"Zolang er niets is bewezen lijdt mijn cliënt ernstige schade", zegt advocaat Michael Lopez. Giordano weigert nog iets te zeggen over de vermissing van Gardner. "Zijn reputatie en bedrijf staan op het spel."

Snorkelen

Robyn Gardner verdween begin augustus tijdens haar verblijf op het eiland. Een paar dagen na haar verdwijning werd Giordano aangehouden. Hij verklaarde met haar te zijn gaan snorkelen, waarna ze niet meer uit het water zou zijn gekomen.

De verdwijning, die lijkt op de Natalee Holloway-zaak, houdt Aruba al ruim een week in haar greep. Het OM heeft inmiddels een foto vrijgegeven van de verdachte in de hoop dat mensen hem of de vrouw hebben gezien tijdens hun verblijf op het eiland.