ROTTERDAM - De politie heeft zondag aan het begin van de avond in Rotterdam een man neergeschoten die kort daarvoor betrokken was bij een schietpartij.

De verdachte is in het bovenlichaam geraakt, liet een woordvoerder van de politie weten.

De schietpartij had plaats aan de Langenhorst in de deelgemeente Charlois. Het optreden van de politie gebeurde in de Strijensestraat in de naburige deelgemeente Feijenoord.

De politie gaat er van uit dat er aan de Langehorst geen gewonden zijn gevallen. ''We hebben althans geen meldingen ontvangen'', aldus de woordvoerder.

Tram

Getuigen hadden gemeld dat de schutter de tram naar de Beijerlandselaan had genomen. De politie stopte de tram en doorzocht het voertuig. De man werd niet aangetroffen. Even later zagen agenten in de Strijensestraat de verdachte lopen.

Hij zette het om een lopen waarop de politie enkele schoten loste. Een van de kogels raakte de verdachte in het bovenlijf. De man is aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar, aldus de politie.

Gespannen sfeer

Het optreden van de politie trok veel bekijks. Er ontstond een gespannen sfeer toen de politie de afzetting ruimer wilde maken. Na wat trek- en duwwerk over en weer, werd het wat rustiger in de Strijensestraat en omgeving.

Verdachte schietpartij neergeschoten